"Управа је вредна..." - председник, спортски директор и УО

Део форума посвећен ФК Црвена звезда
Locked
Николај Кузњецов

"Управа је вредна..." - председник, спортски директор и УО

Post by Николај Кузњецов »

Шта нам ради управа, хоће ли и може ли да нас вади из живог блата.
User avatar
EmptyClip
Члан клуба
Posts: 748
Joined: Sat Mar 16, 2013 3:40 pm
Location: Рума (нови сад)

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by EmptyClip »

Набио сам 30 постова за један дан а ниједном нисам на Фудбалу писао. Није ми се дало, изнервирам се. И сви сте се сјатили на тему о тренеру, што је апсолутно разумљиво, ал ја нећу да не бих понављао оно што сте већ исписали.

Бацам слово овде, на теми о управи која је ниво изнад Јанкосана.


Ја сам '87. годиште, Барија и Токија се не сећам. Уствари све што ми је у сећању а везано је за Бари је ћале који седи на троседу и из стакленог тањира једе салату од парадајза и пије ракију, и после неког времена флека од парадајза и уља на плафону. После сам сазнао да је бацио тањир у вис кад је Панчев дао гол. Прве меморије о Звезди су ми наша стара кућа и ја како се са тениском лоптицом играм Михе и Панчева. Грунем лоптицу од зид, викнем да је то Михин центаршут, а онда волејишем у стилу Панчева у гол сачињен од ногу стола. Првe утакмицe којих се сећам делимично су неки дербији и Кајзерслаутерн и Барселона. Дакле ја фудбала нисам гледо, сем нешто мало што памтим од Перице рецимо ког сам волео кад сам био основац. Један једини после њега који ми је био па може се рећи идол је Видић. Штопер.

Откад памтим мој матори је незадовољан фудбалом, и ја сам онда тако васпитан, од старта ми је лествица постављена високо. Звекнемо Партизана све супер а ћале кука како игра не ваља никако. У школи наши ликују, фрањевци потиштени, зеза константна ал мени на памети то ћалетово да то све не вреди и да је џаба. Нисам много пажње придавао док нисам мало одрастао па почео да размишљам. Интернета нисам имао, само сам слушао ћалета како се нервира. Пјана Друла Буња Миле Бошковић то је била екипа тада која је играла и са Кијевом и са Лестером а ћале само мрмља како је Пјана метиљав, Миле крут, Бошковић спор. Мени чудно, људи шампиони, сви ми клинци се угледамо на њих, а ћале онда каже како је Пижон дао Реалу 2 комада пред 100 иљада људи са 16 година и тиме ми прилично јасно да до знања да ту постоји разлика у класи реда величине светлосне године.

Од тад отприлике почињем да учим о фудбалу, јер поред тога што сам гледао Звезду и почињао да идем на утакмице упоредо сам и играо фудбал и то интензивно јер компјутер нисмо имали био је скуп тада а о интернету да не говорим.

Од тад па наовамо иде мала школа фудбала коју је држао мој стари. Сваку утакмицу исте ствари је помињао. Спори су, не трче, немају технику вођења лопте, немају технику центаршута, немају технику главом, немају технику шута, не знају да се поставе у простору, не знају да маркирају, голман не уме да командује шеснаестерцем.... И тако до дан данас, с тим што су ти неквалитети квантитативно дооооста израженији и за ово сада су Друла Пјана Буња и екипа мајстори. И зато ћале кад се Мудринском при пријему лопте која иде по земљи иста одбије метар изнад главе стари пали цигару и мења канале следећа 2 минута док се не смири.

Упоредо са овом причом ишле су приче о томе како је то некад било. Ја сам се тиме затрово и сад нема назад, то је то. Нећу рећи да ме је довео на ниво неког ко је гледао праву Звезду јер је то немогуће, али тврдим да ме је у погледу фудбалске игре издигао дебело изнад блата које се зове јсл фудбал и поставио ми жестоко високе критеријуме. Научио ме је шта је Звезда била, речима ми је приказао њену величину колико год је то могуће. Онда сам сличне приче чуо од мог деде (његовог оца, који иначе није много причао о Звезди осим кад бих га ја натерао) и још једног комшије, па онда од вас овде (и Жике) и уверио се да то стварно јесте тако и створио себи у глави слику Звезде која је европски гигант у правом смислу те речи.

Мој стари је '54. годиште, за њега Звезда је Рајко Митић и Драган Џајић и оне екипе од негде '64. до Џајине пензије. Причао је он мени и о Пижону, и о Шелету
Spoiler: show
мала дигресија:
Пре једно 3 године налетимо на Барсину утакмицу, нем појма против кога су играли. Коментатор је почео да прича како се на енглеским фудбалсим порталима анализира фудбал као игра и трендови који се уводе а све због тога што је Меси као левак играо на десној страни. Прича је била да је европски фудбал након 2000. еволуирао и да су крилни играчи почели да мењају позиције и да играју на супротним странама. Ћале у том моменту почиње да се смеје и каже 'ал кења овај, пре 30 година Шестић је Партизану даво голове са десне стране, дрибло их по тројицу'. Касније кад сам на туби гледо којекакве утакмице стварно Шеле по десној страни наниже њих пар и завуче га под пречку.
и о Дулету и Пиксију и Бори Цветковићу и Савичевићу, Просинечком, Панчеву.....

АЛИ! Убедљиво највише ми је причао о Џајиној Звезди. Или боље рећи - Миљановој. Џаја и Куле, нема даље. Испирао ми је уши с њима. Дете сам из српско-македонског брака, у кући на зиду стоје 3 иконе - Светог Ђорђа заштитника куће, Светог Николе због мене, и Светог Климента заштитника Охрида одакле је моја мати. Зашто ту не стоје слике Џаје и Кулета стварно не знам, дал ћале капира да то естетски не иде или се боји да пита жену своју не бих знао рећи.
Ма кад год фудбал неки да гледамо он ће поменути Џају ил Кулета. Падне гол а он прича како је Џаја тако центриро, звекне кифлу мислиш иде иза гола а погоди Војина међ очи. Или како је сваки Џајин слободњак до 25 метара био гол. Или како Кулета нико није мого да сруши. Или како је Куле моро да носи неке специјалне мајце како би се више знојио и скидао киле. Или како Звезда кад игра у лупам Крагујевцу то је 20 иљада гледалаца, а ако игра и Џаја то је 30 без проблема. Или како Бразилци неће диграју пријатељску ако не игра Џаја. Или како се Куле против Карл Цајса играо шеве ко на тренингу. Или како је на тренинг долазило по 5-6 хиљада људи. Или кад кажу како на утакмици Барса-Челзи има 98 хиљада гледалаца он крене о томе како против Реала није могао да стоји на обе ноге или како против Ференцвароша није имо места да извуче руку да запали цигару.


Е сад зашто ми је највише причао о тој Звезди..
Па вероватно зато што је то прва Звезда коју је гледао. Причао ми је и како је као клинац са дедом мојим ишао у Београд код лекара и како су увек после ишли да гледају Звезду. Па дођу на стадион, па седну у прве редове, па чика Рајко дође колима на атлетску стазу, па изађе из кола и народу каже добар дан... то су му прве импресије о Звезди и вероватно је зато и највише везан за тај период. Прљинчевић Мелић Шеки Костић Дурковић..

Али мислим да је ту број један што се тиче одушевљења Миљан. Икс пута се нервирао што не мож дизбацимо никог из наше школе, што играју којекакви изроди од по 24-5 година из наше лиге. И онда крене.. 'Па Миљан дође шеешесте распусти добар део екипе која је била на издаху и крене са клинцима из школе. Куле, Карапанџић Сава био сташан таленат ал оставио фудбал очо да се школује, Трифке тај био мали ко пигмеј ал шутину имо, Караси, Цоле.. Па из иемтеа доведе Жоту, па из Ужица Павику Ђорића и Кривокућу, па Дујковић Лазаревић и Џаја Капитен и направи нову екипу да игра соним Ајаксом финале. Еј бре Кројф и Ајакс тражили да се Џаји скине црвени картон да би играли са Звездом у финалу.' И онда се изнервира због Панатинаикоса.

Дан данас тај начин рада је за њега појам фудбала. Што ме наааапокон доводи до теме на којој пишем све ово. Управа.

Ја сам убеђен да нама сада овог момента треба то што је Миљан урадио са Звездом. Такав концепт. Наравно фудбвал се променио, 50 година је прошло, ал суштински то је то. Немаш пара, клуб је урушен у сваком сегменту. ОК. Потребно је смањити трошкове максимално, направити малу али ефикасну управу и радити брзим темпом, ефикасно, и вући оштре потезе где треба типа отпуштање запослених. Мишљења сам да је Човић стручњак за такве ситуације, и мислим да га треба пустити да руководи целом акцијом.
За спортски део неопходно је имати мозак. Бар једног човека. Једног Џају. Једног Васкета. Међутим ми сада имамо Џају који је у 2013. заробљен у осамдесетим. Човек у глави и даље има да смо велика држава, да је фудбал на истом нивоу, да тренера и играча има колко ош и да важи правило о неодласку до 28. И Стојадиновића који је суви трговац.
Е нама треба неко ко има модерно схватање фудбала. Неко ко може са тренером да учествује у анализи играчког кадра, прављењу концепције игре, имплементирању модерних схватања техничких и тактичких прохтева, и на концу одређивању потреба за допуну у играчком кадру. Један као Стојадиновић је ту одличан додатак. Човек има контакте и прођу на много места. Само му се каже шта треба и он то нађе. Идеално. Али он није тај коју уме да оцени шта треба. Он није мозак за фудбал. Дакле тај неко мора да буде главни у спортском делу. Да уз себе има једног Стојадиновића да обавља трансакције и тренера да руководи тимом.
Даље, треба имати перфектно организовану омладинску школу и на њој базирати 90% отплате дуга. Треба исто тако имати скаутску службу да се покрије Србија, а вала и Македонија ЦГ и РС.

И то је клуб.

Али бато мора да постоји мозак у спортском делу. МОРА. Мислио сам да је то Џаја. Кад је била прича о повратку писао сам како се надам да ће му то бити радно место. Кад је била прича да ће бити председник био сам против јер се на том месту није показао. Међутим онда је дошао на то место а почео да доноси спортске одлуке. Онда сам схватио пар ствари које ми уопште нису падале на памет. Па ја сам њега замишљао као Џају из осамдесетих, а тотално сам заборавио његов рад после. Он је доводио којекакве Јанкосане и раније. Ео сада је актуелног Јанкосана задржао.

Такорећи дошло ми из дупета у главу.


Од тренутне управе ја као способне за рад у ЦЗ видим само Човића за финансије и Стојадиновића али само ако ради оно што сам горе навео. Остали, укључујући и Џајића, нису кадри. И мислим да треба да оду. У супротном настављамо да тонемо даље. А и мишљења сам да ће пре Човић да дигне руке него Џаја, што ће рећи да не предвиђам лепе дане никако.

Закључак је да ми је изразито жао. Жао ми је због клуба који волим обожавам болесно обожавам, жао ми је због ћалета и комшије БИПовца који сваки пут кад се виде одраде конверзаију 'си гледо?' 'ма иди' и онда одмахну рукама и продуже својим путем, жао ми је вас који сваки дан долазите на оваква места да се подсећате у каквој смо беди, свих вас матораца ми је жао јер верујем да је све ово за вас абнормална ментална гимнастика да би се сварила та количина пропадања, жао ми је моје генерације јер једну праву утакмицу немамо сем можда Барсе за коју би рекли да је то права утакмица нивоа Звезде, жао ми је и мене самог што је волим и радујем јој се као да је јуче поново постала европски и светски првак а не сенка коју Јанковић Александар води у поразе против ОФКе или Јагодине.
Надам се само да је ово поновни циклус скупљања несреће да би се десио неки нови Бари. Да доживим то па да одморим душу ако преживим.
User avatar
tsva
Члан клуба
Posts: 1776
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:13 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by tsva »

lep referat ubo sustinu

na zalost nema svako caleta kao ti


Fudbal se promenio ne toliko kao igra koliko sve oko terena. I pre Bosmana samo su dve ekipe sa istoka vladali evropom a jedna svetom. Posle bosmana to ce jedino moguce biti za Ruse ako nastave da ulazu. Veoma je realno da FKCZ nikada vise ne bude ni blizu a mnogo je realnije na zalost da cak ne daj boze i da nestane. Dobar fudbal se moze igrati samo u kvalitetnoj ligi nikako bez infrastrukture. U 5 nemackoj ligi je bolja infrastruktura nego u TSL. I to Bosmanovo pravilo koje je potpuno otvorilo praonicu novca kad je sport u pitanju. Dok se igralo sa 3 stranca nije se mogao praviti ovoliki razdor u kvalitetu jer nis mogli sve da kupe. Danas imaju po 20-25 stranaca. U prevodu - bez novca, ozbiljnog novca nemas nikakve sanse sta god da radio. situacija nam nikako ne ide na ruku.

Mnogo veci problem je sto mi ne odradjujemo ni ono sto je do nas. Lose se radi ili se nikako ne radi i to od petlica. Nema nikakvih uslova a ni deca koja se zajebu pa ostanu nemaju perspoektivu jer moraju da cekaju da se neko drugi proda a to ide sve teze. Ni kinezi posle Gume nece da se zajebu tako lako. Ja sam previse daleko u svakom smislu da mogu da skontam kako tu pilicari vide svoju korist kad je sve manje kvaliteta pa samim time i robe za stocnu pijacu. Onog momenta kas se preko FKCZ i FKP prestanu prati pare, spasce i cene domacim robovima i bice malo lakse.

Ova uprava jako slabo radi tj skoro da nista i ne radi - cast izuzetcima. para nema, niko nije prodan, deca beze, ne igraju, igraci se nagomilavaju, trenera nemamo a vrednost igraca opada ako je to uopste moguce. Najavljuju otpustanja ali kao da ne smeju iz nekog razloga. Drze nas na aparatima vec godinama a jedino je dug "zdrav" a i napredan je. Niko nizasta nije odgovoran. Osim Covica ja ne znam cemu ti ljudi sluze i koja su njihova zaduzenja i odgovornosti.

Srbija ima talentovanu decu. Isto vredi za citav region. Treba trazitii praviti igrace uz par stranaca i to je to. Sve rasprodati i gurati svoju decu pa biti i deseti i osmi i treci itd... I ti politicari sto su clanovi uprave da bi se slikali u novinama nek rade nesto korisno, nek rasteraju sve te menadjere, nek hapse odgovorne za -50 miliona. Moze tu mnogo da se napravi. Nek rade sta god znaju jer ovo stanje je katastrofalno bez nade i perpektive.
“Navijači Zvezde imaju izreku i ona glasi: ‘Zvezda je bolest kojoj leka nema’, i to vam je najveća istina. Što si gori, to su navijači sve privrženiji. To je mazohizam kakvog nema nigde na svetu. Ni ja se po tome ne razlikujem od njih”,-Robi
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by crazynorth75 »

Empty, fenomenalan post brate.
Što se tiče ove uprave, mislim da su i oni propustili jednu komotniju poziciju koju su imali po dolasku (sad ovo zvuči malo glupo uzevši u obzir katastrofalnu finansijsku situaciju i posljedice trogodišnjeg uništavanja kluba od strane prethodnika).

Prvi uslov je bio da smijenje trenera i koga god da su postavili na kugli zemaljskoj ne može biti gori od jankosana. Ako već nema para za ozbiljnog i iskusnog trenera, moglo se pokušati možda sa Žiletom.

Drugi je bio da rasterete budžet kad je igrački kadar u pitanju, Stojadin je morao uvaliti neke od ovih najiskusnijih, ako već ima dobre veze i kontakte, da je prodao npr. Milijaša (koji ima najteži ugovor), Mikića (čak i bez obeštećenja), Čavu, Bajka, a umjesto ovih stranaca što su stigli (to vjerovatno i jesu kvalitetni igrači, ali...), dovesti igrače na pozicije koje su deficitarne (vječito pitanje jebenog štopera), bila bi nam i finansijska situacija malo bolja.. Sa prodajom pojedinaca davati postepeno šansu klincima (ko spomenu Mićka?).

Treći uslov je bio odmah po dolasku razgovor sa najtalentovanijim omladincima prvenstveno Simićem i Jankovićem, a potom i ostalima (nama je skoro komplet generacija '95 razbijena, još jedna vitezova zaostavština). Sad su ovi otišli, svi se uhvatiše za glavu.

Ovako, vidi se da je ulazak ove garniture u klub bio bez prethodne pripreme i koncepcije oporavka. Imamo struje u klubu, Džaja i Čović se sukobljavaju, sd i trener se prepucavaju preko medija, igra tima grozna, vrijednost i forma igrača drastično padaju i kao što to velika većina primjećuje, gubimo bilo kakav zalog za budućnost. Bez obzira na današnji rezultat u Nišu, ovo zlo sa klupe mora biti otjerano. Da ne govorim o tome kako smo Robijevim odlaskom, te njegovim miniranjem od strane Lukića & co, propustili istorijsku šansu za povratak kluba u nešto normalnije vode i polagano izvlačenje iz finansijske dubioze.
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
РС Либурнија

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by РС Либурнија »

Ја сам за Драгослава Степановића до краја сезоне безрезервно! Испуњава све критерије: Србин а није батађориста, Звездаш, јевтин, доступан и довољно луд да уђе у ово све и раздрма ову чамотињу, склопи неку игру не би ли некога евентуално и продали на ову биједу. Боне се?! Кога брига, још и боље, има да грми свлачионица! :viking: :srbinosm: А и треба да грми.
User avatar
Najdoski dr. Ilija
Стара гарда
Posts: 2983
Joined: Sat Mar 16, 2013 4:37 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by Najdoski dr. Ilija »

Мислим да би Степи радио и џабе!
И на небу том на које идем ја, сија моја Звезда Црвена!
User avatar
Beara_Vladimir
Члан клуба
Posts: 1828
Joined: Sat Mar 16, 2013 2:10 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by Beara_Vladimir »

Od početka je bilo jasno da to neće funkcionisati kako treba. Ne možeš ti skupiti određenu grupu ljudi i dati im da rade tek tako. Džajina sujeta je nikad veća, a osim toga sve ima svoj rok trajanja. Isto kao što ne možeš igrati fudbal sa 45 godina tako ne možeš ni raditi sa 67 kao što si radio sa 47. Vremena su se promenila, Džaja je ostao isti i to je problem. Kad se vratio u klub Džaja je trebao da radi ono u čemu je najbolji, a to je sportski deo. On o finansijama i menadžerstvu ne zna ništa. To je, po meni, funkcija stvorena za Čovića.

Najveća greška ove uprave je ostavljanje Jankosana na klupi. Morao je da leti posle blamaže u kupu protiv Ofk Beograda. Pokazao je svoje pravo lice pred utakmicu sa Vojvodinom. Čim je malo veći pritisak, Jankosan puca po šavovima. Imaš priliku da spaseš polusezonu, da se primakneš na -2 i ostaneš u borbi za titulu i tebe na sred Marakane na onakav način ponizi Vojvodina. Ali na stranu to sve, mi sa njim ne igramo fudbal, i morao je jednostavno da leti. Slažem se da je trebalo rasteretiti budžet prodajom nekih igrača. Dati lepo priliku klincima da igraju, dovesti im normalnog trenera i milina. Mislim da bi idealan trener za ovu ekipu bio Bata Piki. On nije trener za neke velike ekipe od kojih se očekuje neki veliki rezultat. Ali je idealan za početnike poput nas. Stojadinović me je isto razočarao. Očekivao sam od njega da uvali bar nekoga od ovih naših igrača negde. Nije mi jasno da baš nikoga nismo uspeli da prodamo. Ogromne pare trošimo na plate nekih igrača od kojih nikakve vajde nema. Pa samo Milijaš i Čava primaju zajedno 560 000 evra.

Najtužnije od svega je što je nada za bolje sutra sve manja i manja. Od nekada velikog kluba nije ostalo više ništa, tonemo sve dublje i dublje, a da li će biti bolje, to samo Bog zna.
IDOLOPOKLONIK VELIKOG ŽUTOG!
naka
Члан клуба
Posts: 854
Joined: Sat Mar 16, 2013 4:56 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by naka »

Empty, odličan post.. suština.

problem je taj što smo tad svi videli isto. I ko zna i ko ne zna i koga guraju i ko se folira, tako da je bilo isključena protekcija (bar u većem obimu). Od vas mlađih mi stariji očekujemo samo da uzmete sve činjenice u obzir, brzo mislite i izvedete sami zaključke. Ne krivim ja vas zbog toga što je ogromna većina podržala dolazak Jankosana ili Džaje u klub. Pa Jankosan nas je uništavao pre 5 godina i normalno da neko ko je mlad i ko sluša 5 godina po medijima kako je on Murinjo da pomisli pa jbga ne verujem da je baš tolko loš. Ili sa Džajom. Svaku sliku koju je postavio Ivan juče je antalogijska i drago mi je da je njegovo ime među našim legendama. Ali ZNAM sujetu i koje je odluke donosio. Uvek linija manjeg otpora. Nikakva vizija i gledanje samo svog interesa. Ne pričam finansijskog. Pa pobogu ako posle svega ovog i pnaj ko nije šutbuo loptu u životu zna da ona nesreća na klupi ne zna ništa, neverovatno je da Džaja ne zna. Zna on i to vrlo dobro. Jednom prilikom (pre dva meseca) je rekao da mu je muka da gleda našu igru. Kaže ni da odem u sred utakmice ni da gledam. Dakle vrlo dobro zna ko je ona beda na klupi i ostavlja ga. E to je opasno. Zašto?

Sujeta i prividno držanje stvari u svojim rukama po cenu propadanja državne firme jer jelte "nije moja". Ne drži on onu ljigu što ga voli, nego što nema trenutno zamenu u pogledu novog batađorinog grla skojim će "stručno analizirati" i kretati u nove sezone. Sa strancem na klupi njegova uloga je periferna. Pa kako će onda ženi na oči...

Dakle, ok je što vi pogrešite jer ste pod uticajem medija, propagande, i svega što prati blato u kome živimo. Ali sam presrećan kad neko revidira stav nakon par činjenica i ne čeka dalje uništavanje da bi se opametio a onda i kad to dođe on i dalje brani stav jer je teško priznati da je neko glup kad su ga toliko dugo vozali. Znači ne trebate bespogovorno slušati nas, samo saberite dva i dva otvorenih očiju.
User avatar
Звездаш
Новајлија
Posts: 4
Joined: Sun Mar 17, 2013 5:20 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by Звездаш »

Џајић је био играчка легенда. Као технички директор се попео на кров света. Али, тада је председник био Светозар Мијаиловић а генерални секретар Владимир Цветковић. Драган Џајић је као председник клуба (1998-2004) доказао да је неспособан за ту функцију - зато смо га и отерали.
Видели сте пре неко вече Стеауу, био сам фасциниран њеном игром, а скоро сви играчи су Румуни. Сјајна тактика, сви брзи, јаки, баратају лоптом ко од шале. Ови наши? Ко их је селектирао, свака му част...
naka
Члан клуба
Posts: 854
Joined: Sat Mar 16, 2013 4:56 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by naka »

Nije problem selekcija, problem je struka. Kako će toma milićević sa svojim poltronima da stvori igrače. Pogledaj reprezentaciju i videćeš filozofiju srpskog fudbala. Odbrana svetska, sredina bedna, plejmekera ni u naznakama, napad tragičan.

Nama je problem što imamo dobre igrače (naravno za naše uslove). Budala kad zna da ne zna on se trudi, a normalan kad zna da ga vodi magarac on se deprimira.
Из прикрајка
Новајлија
Posts: 17
Joined: Sun Mar 17, 2013 4:10 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by Из прикрајка »

Хајде да се направи нека ретроспектива, тј бар ја да покушам да изнесем своје виђење цијеле ове ситуације у којој смо.

Година 1991. Звезда на врхунцу. Осваја се КШ, клупско првенство свијета, имамо играчине, џа бу, све ок.
Избија рат, санкције, Звезда испада из прве ЛШ (тако да се зна) и креће полако суноврат. Продају се играчи за огромне паре, у клуб улази сир и војна музика.
Година 1996. скинуте санкције, раја жељна хљеба и игара, играчки кадар са Станковићем, Перицом, Живковићем и екипом, јак ко црна земља. И он се распродаје, пара ни од корова.

Идемо даље, долази генерација Миленка Аћимовића, Друлића, Пјановића. Ту и тамо неки резултати, али преслаби за било какав европски домен. И он се распродаје, паре одлазе у не зна се које буџаке и сламарице.

Оде Џајић. Дуг је милион или смо на нули или смо милион у плусу. Ај да кажемо ок, није лоше, иако смо имали бар 20 играчи које смо продали за вишемилионске износе.
Долази Пикси. Имамо тим од Болета, Басте, Жигића... Ништа не урадимо, издувамо за ЛШ, тим се распрода, у Звезду дође мизеран или скоро никакав износ. Стојковић се разбацује, јер је тако у могућности. Мистериозно пали, остављајући иза себе куршлус.

Долази тракторџија. И ту резултати полако почињу да изостају, наставило се са трошењем, али пара неееема у приходима. Отјеран је и он и клуб који је у полураспаднутом стању почиње да води, једини који по мени, није крао од Звезде: Конобар. Није се дуго задржао.

Долази Лук Сопотвокер који се батрга нешто у почетку, прави будалу од себе од клуба, али ем резултати изостају, ем испадамо све више и више смјешни, ем се фрљају изјаве, ем нисмо, осим Лекића, продали играча. Креће се да дизањем екстремно негативних кредита (што се јелте радило и у вријеме осталих, са мањим или већим обимом), камата убитачна, и све дубље и дубље тонемо. Лукић коначно бива отјеран и долази радна група скупљена с колца и конопца, на челу циркуса легенда клуба, који је требало да то и остане. Легенда, а не да се бакће са овима, гдје људи полако губе и ону љубав коју су осјећали према њему. Џајо-џајка, кога је вријеме прегазило креће да прави неке будибогснама потезе, а један у низу је остављање за тренера овог мага, Александра Мувиња Јанковића.

Гдје највећи проблем? Највећи проблем је у томе што ја не видим начин да се извучемо.

Које је рјешење? По мом мишљењу: Аматеризам, трећа, четврта лига и опоравак. 10 година ако треба, али бар наша дјеца да доживе процват Звезде која је поновно изграђена на здравим темељима који нису нагрижени дугом, лоповлуцима и мешетарењем. Ово што сада имамо прилику да видимо је чисто вјештачко одржавање у животу бившег гиганта, а сада једног старца који је притиснут многим мукама. Он тражи замјену и свјежу, младу крв.

Хвала.
User avatar
Goxy
Члан клуба
Posts: 311
Joined: Sun Mar 17, 2013 7:01 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by Goxy »

Да се извучемо... Видим два начина, од којих ниједан није реалан.

Први је да неком "дуне" те да нам упумпа озбиљан новац. Не мислим на шеике већ на државу. Ако хоће, пронаћи ће модел.

Други начин је да Партизан пукне по свим шавовима. С тим да, можда бисмо се за неко време извукли из проблема, суштински то не би значило враћање на старе стазе.


Не сматрам ове опције претерано реалним. Наду сам изгубио, али бићу ту из ината и љубави, докле год постојимо.
-Бивши форумаш-
User avatar
shonetic
Новајлија
Posts: 3
Joined: Sun Mar 17, 2013 2:59 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by shonetic »

Nažalost samo je jedno zdravo ekonomsko i sportko rešenje. Privatizacija.

Milion puta prežvakano ali na kraju dana, kad podvučemo crtu ...

Sve je probano i sve je gore. Od Portugala na krajnjem zapadu do Šahtjora na krajnjem istoku
klubovi su u privatnom vlasništvu. Kod nas ne može.

Ok onda imamo ovo i tako nam treba.
РС Либурнија

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by РС Либурнија »

Постоји и трећи пут...

Да је Роби имао Стојадиновића поред себе да му одради играче а Џају и Човића иза себе да му обезбједе какав-такав мир, ми би сада можда већ уигравали тим за ЛШ..
User avatar
Goxy
Члан клуба
Posts: 311
Joined: Sun Mar 17, 2013 7:01 pm

Re: "Управа је вредна..." - председник, спортски директор и

Post by Goxy »

Мислим да Роби и Стојадиновић никада не би могли да буду у исто време ту, јер Роби не да да му неко саставља тим, а Стојадиновић не воли тренере којима не може да саставља тим.
-Бивши форумаш-
Locked