Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о ВК

Прилози и дискусије о нашем ватерполо клубу
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Дупла круна ватерполистима, БРАВО!!!
У петој утакмици финалне серије првенства Србије ватерполисти Црвене звезде „потопили“ су Раднички из Крагујевца и после Купа Србије, окитили се и насловом шампиона.

Image
У изузетно драматичном мечу, каква су уосталом била и претходна четири, црвено-беле „немани“ ношени френетичном подршком Делија у крцатом Ташмајдану славили су више него заслужено. Одлучујући тренутак меча десио се 20-ак секунди пре краја када је Никола Рађен испалио пројектил ка голу Радића за коначних 9:7. Био је то знак за почетак великог славља, у базен су ускочили и навијачи прослављајући титулу првака Србије, прву после 20 година. Знајући кроз шта је наш клуб прошао у последњих неколико година, постигнути резултат још више добија на значају. Поред играча златне медаље заслужују сви из црвено-белог табора на челу са тренером Дејаном Савићем и творцем „Нове Звезде“ Виктором Јеленићем.

И ту није крај, Црена звезда након освајања најјачег националног првенства на свету има шансу да се попне и на кров Европе. Фајнал фор Евролиге игра се у Београду, а ривал Прлаиновићу, Шефику, Рађену, Вапенском и осталим „ајкулама“ биће шпанска Барселонета.

Уз овакву подршку Делија ништа није немогуће, односно СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ.

Са нама се може све што се пожели... БРАВО ЗВЕЗДО!!!

http://crvenazvezdafk.com/vesti/najvazn ... 21%21.html" onclick="window.open(this.href);return false;
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Савић: Најежио сам се кад је загрмела песма навијача

17 мај, 2013
Уживао је Дејан Савић посматрајући славље навијача са играчима након великог успеха његове екипе.
Image
(ФОТО: Н. Неговановић)
У тренуцима када емоције преовладавају, није могао да говори, све је препустио својим ученицима којима приписује највеће заслуге за шампионску титулу.
Дан касније, када су се утисци донекле слегли, коментар прве титуле у тренерској каријери почиње једном речју.
– Спектакл! Овако нешто није виђено на ватерполу. Тренутак када је загрмела песма навијача је био да се најежиш.
У мајсторици је виђен одличан ватерполо.
– Заслужено смо славили. Применили смо агресивну одбрану, успели да држимо утакмицу под контролом, и у невероватном амбијенту стигли до велике победе. Драго ми је због комплетне екипе што смо успели да славимо. Старији и искуснији играчи су показали невероватну жељу, а млади су им се у потпуности прикључили. Још једном су показали потенцијал, што је одлично и за Звезду, али и за репрезентацију.

http://www.zurnal.rs/2013/05/17/savic-n ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Zvezdana vaterpolo bajka
S. KRSTOVIĆ | 16. maj 2013. 20:21

Crveno-beli "delfini" za samo tri sezone uspeli da doplivaju do duple krune. Jelenić: Osećam se neviđeno. Vaterpolo nikad nije praćen kao ove sezone

Image
Viktor Jelenić i Dejan Savić /Foto D. Babović

ZVEZDINA bajka još traje. Dupla kruna posle fajnal-fora Lige šampiona, 31. maja i 1. juna, može da se pretoči u triplu. Crveno-beli su dokazali da u snove treba verovati, da imaju pobednički gen i da se nikako neće zadovoljiti što su 13. januara osvojili Kup, a sinoć i prvenstvo. Čak ih ni teška finansijska situacija u klubu nije omela u trijumfalnom pohodu, pokazali su da ljubav prema vaterpolu nadjačala sve probleme.

- Teško je opisati emocije, osećam se neviđeno. Krenuli smo 2010. sa stvaranjem nove Zvezde i u trećoj sezoni smo uspeli da osvojimo duplu krunu. I tu nije kraj, jer igramo fajnal-for Lige šampiona, gde imamo realne šanse da izborimo finale, a u njemu se nikad ne zna - srećan je predsednik crveno-belih Viktor Jelenić.


Zvezda se u prvoj deceniji 21. veka čak i ugasila. Posle nekoliko sezone Jelenić je sa prijateljima formirao novi klub, koji je ubrzo postao deo SD. Prve sezone došao je Dejan Savić da odigra poslednju sezonu i preuzme kormilo. Već naredne igrano je finale sa Partizanom, a lane je stvoren šampionski tim.

- Oko Zvezde se stalno nešto dešavalo - priznaje Jelenić. - Nikad vaterpolo nije bio više praćen nego ove godine, a mi smo bili najzanimljiviji. To nam je jasno zbog navijača, koji su srcem uz klub. Kada smo stvorili ovaj tim, Radnički nije postojao. Kragujevčani su napravili odličnu ekipu, koja je osvojila Evrokup. Zato smo očekivali pet utakmica u finalu. To je bilo i u interesu vaterpola.

U jednom trenutku izgledalo je da će se sve raspasti. Nekoliko dana posle osvojenog Kupa Jelenić je igračima saopštio da zbog teške finansijske situacije u klubu mogu da potraže novu sredinu...

- Teška su vremena. Kada je u državi stanje takvo kakvo jeste, ne može ni sportistima da bude bolje. Kao i uvek nadamo se boljim vremenima. Nikad nisam voleo da lažem ljude. Istina je uvek brutalna, ali je najgore nekog zavlačiti. Tada sam rekao i da mislim da postoji svetlo na kraju tunela - iskren je Jelenić.

Igrači su dobili odmor do ponedeljka, kada počinju pripreme za finalni turnir Lige šampiona.

- Nadam se da ćemo izboriti finale i da ćemo se za titulu boriti sa Partizanom. Bio bi to vrhunac jedne fantastične klupske sezone u Srbiji - optimista je Jelenić.

PEHAR SE "ZAGUBIO"
TITULA je, kao i Kup, skromno proslavljena u kafiću trenera Dejana Savića. U jednom trenutku je nestao pehar!
- Bili smo sa porodicama, prijateljima, dolazili su i navijači. Čuo sam da je pehar nestao, al' je brzo pronađen - priča Jelenić.

ŽENSKI KLUB
USKORO će početi sa radom i Ženski vaterpolo klub.
- Klub su formirali naši prijatelji sa Tašmajdana, jer mi kuburimo sa terminima na "11. aprilu". Eto i devojke će, kao i za Partizan, moći da treniraju vaterpolo za Zvezdu. Sjajno - ističe Jelenić.

BARSELONETA POVELA
RIVAL crveno-belih u polufinalu fajnal-fora Lige šampiona, 31. maja na Banjici, Barseloneta je u španskom finalu povela sa 1:0, pošto je savladala Sabadelj sa 13:10. Naš Marko Petković postigao je dva gola, a druga utakmica je u subotu.
Partizanov protivnik Jug u hrvatskom finalu nije iskoristio prvu meč-loptu, jer je Primorje u Rijeci slavilo sa 6:5. Četvrta utakmica je u nedelju u Dubrovniku.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.h ... polo-bajka" onclick="window.open(this.href);return false;
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Jelenić: Pomažu Vučić, Đilas...

IZVOR. B92, SPORT
Nekoliko puta gašena, neuspešno podizana, Crvena zvezda je pet godina od ponovnog 'osnivanja' postala šampion Srbije u vaterpolu.


Image
Starsport
Najzaslužniji čovek za to svakako je predsednik kluba Viktor Jelenić, koji je uz mnogo truda uspeo da podigne klub iz pepela.

"Oliver Dulić me pitao kako to da nema Zvezde u vaterpolu. Bila je to inicijalna kapisla za današnju ideju. Okupili smo decu i tako je počelo. Naš cilj je da Zvezda bude na glavnoj sceni", rekao je Jelenić za "Sport".

Naravno, ništa od toga ne bi moglo da se dogodi da klub nije dobio podršku moćnih pojedinaca, koja je konačno stigla proteklog leta.

"Želim da se zahvalim svima koji su pomagali ili pomažu klubu. Imapo podršku i pomoć potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, gradonačeknika Dragana Đilasa. Otkud Vučić? Čovek je veliki zvezdaš", rekao je Jelenić koji je objasnio otkud i drugi političar, Čedomir Jovanović uz Zvezdu.

"Igor Milojević (direktor CZ, kum i drug iz klupe iz osnovne škole sa kojim je pokrenuo Zvezdu), Jovanović i ja, igrali smo zajedno u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Poznajemo se više od 30 godina. Da li je to dovoljno sumnjičavim ljudima", pitao je predsednik srpskog šampiona.

Image
Starsport
"Igor i ja pokušavamo da celu ovu priču odvojimo od politike. Nažalost, to je kod nas često nemoguće. Ali sve što govorim, sve što smo uradili i što radimo nema veze sa politikom. Crvena zvezda je klub svih zvezdaša. Potrebni su nam ljudi kojima je Zvezda iskreno u srcu, a ne oni koji vole da se reklamiraju kao vajni navijači, a nema ih kad zagusti", jasan je Jelenić.

Proteklog leta Zvezda je dovela nekoliko reprezentativaca i od kluba sa margine stigla do samog vrha Evrope.

"Išao nam je na ruku raspad Pro Reka. Cilj je bio jednostavan, želeli smo ekipu koja će da prekine dominaciju Partizana na domaćoj sceni. Pomalo neočekivano pojavio se Radnički, to smo prihvatili kao dodatni motiv", rekao je predsednik "crveno-belih".

Tokom sezone često se javljalo pitanje problema oko neisplaćenih zarada, u jednom trenutku činilo se da bi to moglo da uruši planove.

"Mlađima je isplaćeno šest, a starijim igračima pet plata. Ne volim da 'zavlačim' ljude. Nikada to nisam radio u životu. Istina je ponekad brutalna, ali samo se poštenje isplati. Znam da postoji svetlo na kraju tunela. Reći ću samo da smo isplatili više nego Radnički i Partizan. Problemi postoje, nije tajna, pa živimo u Srbiji. Sve što se dešava u društvu, reflektuje se i na sport", istakao je Jelenić koji veruje u osvajanje triple krune.
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Prlainović: Želimo i Ligu šampiona!
20. maj 2013. 06:01

Kapiten vaterpolista Crvene zvezde da crveno-beli nisu slučajno najbolji u zemlji. Andrija: Hoćemo prvo da se preko Barselonete plasiramo u finale, a onda ništa nije nemoguće.

Image

ZVEZDE su naklonjene Andriji Prlainoviću. Od 2004. osvaja nacionalna prvenstva. Tri puta zaredom sa Jadranom se radovao kruni SCG, pet godina je sa Partizanom Rajfajzen bio neprikosnoven u Srbiji, da bi u sredu uveče prvi put kao kapiten predvodio vaterpoliste Crvenu zvezde do ostvarenja sna.
Niz je delimično prekinut lane, jer u kapici Pro Reka nije mogao da igra u šampionatu Italije. Ali je zato osvojio Jadransku ligu i Ligu šampiona.

- Deveti put zaredom. Fantastično. Voleo bih da se taj niz nikako ne prekine. Moja je sreća što sam uvek igrao u timovima koji su osvajali titule - ističe Andrija Prlainović.

Predvodili ste crveno-bele sa dosta žara, stekao se utisak kao da nikad niste bili pobednik?

- Strašno sam želeo da osvojimo titulu. Imao sam i ogroman motiv da sa Crvenom zvezdom napravim rezultat za pamćenje. Zato i niko nije srećniji od mene.

Šta je po vama u finalu sa Radničkim presudilo?
- Možda mladost, velika želja i domaći teren. Teško je izgubiti na svom terenu u ambijentu kakav je bio u majstorici na Tašmajdanu. U ovakvim, odlučujućim utakmicama atmosfera je uvek na strani domaćina i zbog toga je ta prednost velika.

Stopili ste se sa navijačima. Zar ne?

- Uzajamna energija je postojala tokom cele sezone. Bilo je neverovatno, spektakularno, a u takvom ambijentu igrač daje više nego što može, oseća se nepobedivo.

Šta vas kao ekipu krasi?

- Odnosi u klubu su odlični. I po godinama smo bliski, jedino je Denis Šefik nešto stariji. Svi mi ostali smo u suštini mladi igrači, pa Duško Pijetlović i Nikola Rađen su posle Šefika, sa 28 godina, najstariji. Ekipa je dosta mlada. Mogli smo da se oslonimo na mlađe i oni na nas.

Kakav je bio rad na treninzima?

- Žestok. Vežbali smo naporno, svaki put smo u vodi ostajali najmanje dva sata. Ovogodišnji rezultati nisu slučajni. Mnogo smo radili i to nam se vratilo na pravi način.

Stiče se utisak da svi imate veliko poverenje u trenera Dejana Savića?

- Ono je obostrano. Pogotovo kod mlađih igrača, koji su sa Savićem igrali kada je završavao aktivnu karijeru. Veruju mu beskrajno, vide da to što on radi daje rezultate, da napreduju. Šteta bi bilo da se tako ne nastavi.

U januaru se posle osvojenog Kupa ekipa zbog besparice umalo nije raspala. Kako ste preživeli te dane?

- Bilo je teško. Tih trenutaka se nerado sećam. Možda je i moralo tako nešto da se dogodi kako bi sezona bila istorijska. Tada je teško bilo naći motivaciju, trenirati. Do tada smo igrali odlično, izgubili dve utakmice, osvojili Kup, a skoro ništa nije bilo ispoštovano od dogovora.

Kasnije se vratila nada?

- U martu i aprilu situacija se malo popravila, a kada su došle utakmice za titulu i plasman na fajnal-for, sve se zaboravilo, niko više nije razmišljao o problemima. Želeli smo titulu i dobar plasman u Ligi šampiona.

Mnogi se plaše da vaterpolo bajka u Srbiji ne potraje samo jedno leto?

- S razlogom se brinu. Nije najbolja situacija u klubovima. Vrlo brzo će se završiti sezona. Mi smo uradili sve što je do nas. Imamo rezultate, najkvalitetniju ligu u Evropi, gledaju nas i u inostranstvu, svi su impresionirani ambijentom na Tašmajdanu. Od ovakve lige koristi ima i reprezentacija. Valjda je red u srpskom sportu imamo makar jednu ligu koja je najjača na kontinentu.

I koja ne košta puno?

- Nije logično što smo u ovoj situaciji, jer za nas ne bi trebalo izdvojiti desetine miliona evra, mislim da bi budžet dobrog košarkaškog kluba pokrio celu ligu. Valjda će se naći model, jer to nije preterano finansijsko opterećenje, a svi bismo profitirali. U suštini, cilj je da vaterpolo i dalje bude trofejan sport.

Koliko je liga koristila reprezentaciji?

- Pojavilo se mnogo dobrih igrača, nikad nije bilo više kandidata za mesto u najboljem timu. To je najveći dobitak u ovoj sezoni. Ove godine smo bili u poziciji drugih federacija, reprezentacija da kroz jaku ligu dobijemo što jaču konkurenciju. Afirmisalo se pet-šest igrača koji mogu da igraju na velikom takmičenju. Uskoro kreće i reprezentativna sezona. Imamo sastav, igru, kvalitet i niko drugi ne može da utiče na rezultat osim nas samih.

U petak i subotu, 31. maja i 1. juna, na Banjici vas očekuje fajnal-for Lige šampiona?

- Moramo dobro da se odmorimo, fizički i mentalno. Proteklih nedelja je bilo naporno, iscrpljujuće. Živeli smo za dane slave. Sada je najbitnije da budemo pravi za F4. Igramo kod kuće, želimo preko Barselonete da izborimo finale, a onda je sve moguće.

Navijači sada očekuju i treću krunu. Da li je to realno?

- Ova euforija će se preneti i na Banjicu, što je dobro. Imaćemo barem vetar u leđa. Iskreno, da se ne nadam ne bih ni igrao fajnal-for. Imamo pravo i na optimizam, jer ništa nije nemoguće. U dva dana je sve ostvarivo, iskustvo govori da su iznenađenja moguća.

Da li je Jug nedodirljiv?

- Dubrovčani su na papiru ubedljivo najjači, ali moraju prvo da nadigraju Partizan, pa nas. Videćemo, nisu nesavladivi.

I BEZ GOLOVA PRVAK
LANE je bio najbolji strelac olimpijskog turnira u Londonu, gde su naši osvojili bronzu. U finalnoj seriji, više je asistirao, privlačio protivničke igrače, tako da je postigao samo tri gola, dva u prvoj i jedan u trećoj četvrtini.
- Drugačija je fizionomija ekipa. U reprezentaciji je dosta kvalitetnih igrača, tako da ostaje više prostora. Uglavnom nisam bio najbolji strelac, tako se namestilo u Londonu. Nekad doprinosiš golovima, nekad i bez pogodaka pobeđuješ i osvajaš titulu. Naša ekipa je dobro ukomponovana, imali smo dosta igrača koji su rešavali utakmice. Čak i oni od kojih se to nije očekivalo - ističe Prlainović.

ČESTITKE PO NAVICI
U ULAZU zgrade u Vojvode Stepe, gde Prlainović živi, bile su čestitke za osvojenu titulu.
- To je uobičajeno. Nisu mi prvu put čestitali na taj način. Navikao sam, to uvek prija - ističe Andrija.

PARTIZAN JE BIO MOĆAN
PRLAINOVIĆ ističe da je šampionski tim Partizana Rajfajzen bio moćan i da nije bila senzacija kada su 2011. u Rimu osvojili Evroligu. - Nije bila tolika razlika između Pro Reka i Partizana, kao sada između Juga i nas. Onaj Partizan je stvaran godinama, a i drugi misle da naša pobeda u finalu u Rimu nije bila iznenađenje. U suštini, bili smo najjači, jedino su oni imali zvučnija imena. Da smo ostali, osvojili bismo Evropu i 2012. Nas šestorica, sedmorica smo pet godina igrali zajedno i ekipa je bila strahovito moćna. Trijumfovali bismo i 2010. da se finalni turnir nije igrao u Napulju - podvlači Prlainović.

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Andrija Prlainović
Rođen: 28. .1987. u Dubrovniku
Pozicija: "zgodna strana"
Klub: Crvena zvezda
Broj utakmica: 190
Broj golova: 309
Trofeji: bronza na OI 2008. i 2012, zlato na SP 2009, srebro na SP 2011, zlato na EP 2006. i 2012, srebro na EP 2008, bronza na EP 2010. u Zagrebu, zlato na MI 2009, zlato u Svetskom kupu 2006. i 2010, zlato u Svetskoj ligi 2005, 2006, 2007, 2010, 2011, bronza u Svetskoj ligi 2009. Sa Partizanom i Pro Rekom klupski prvak Evrope.
Individualna priznanja: Najbolji sportista 2012. u izboru OKS.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.h ... u-sampiona" onclick="window.open(this.href);return false;
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Strahinja Rašović za MCZ: „Slika za ceo život!“

Objavio Boris 21. maj 2013. u Vaterpolo, Vesti, Domaća takmičenja |

Crveno-bela bajka na Tašmajdanu, o kojoj se i dalje priča i o kojoj će se dugo pričati. Jedan od njenih junaka i neko ko se u ovoj sezoni nametnuo kao lider tima, uz najiskusnije je predvodnik novog talasa mladih šampiona, koji je svojim fenomenalnim partijama u protekle dve godine, došao i do reprezentacije. Najbolji strelac vaterpolista Crvene zvezde ove sezone i uzdanica navijača i našeg tima. Za MCZ, posle osvajanja titule i dosanjanog sna, Strahinja Rašović!

Image
Sve čestitke, hvala i prve impresije posle osvajanja titule, prve posle 20 godina?

„ Svi znamo da smo uradili veliku stvar i presrećni smo zbog toga. Mi znamo koliko smo želeli da slavimo na kraju finalne serije i to se dogodilo. Nije bilo lepšeg načina nego da se titula osvoji pred prepunim tribinama Tašmajdana i uz neverovatnu podršku Delija. Naravno, čestitam i ekipi Radničkog na finalu, i celokupnom timu Crvene zvezde i svim ljudima u klubu. Smatram da smo zaslužili trofej jer smo naporno radili tokom čitave sezone i ovo je nagrada za sve nas. Sve ono što si radio tokom cele sezone, staje u jednu utakmicu i to je to. Biti osvajač prvenstva Srbije u vaterpolu, kada je liga ovako jaka jeste za pamćenje i slavlje.“

Sezona u domaćem prvenstvu je gotova. Kakvi su utisci?

„ Ovo je bila duga i lepa sezona, koja i dalje traje. Naravno, bilo je i manje lepih stvari, ali ne može sve da bude idealno tokom cele sezone. Puno velikih utakmica, puno prilika za dokazivanje svih nas. Mislim da je vaterpolo u Srbiji ove godine uspeo da napravi i korak napred i da privuče pažnju većeg broja ljudi, da ih zainteresuje i uključi u sva dešavanja. Zbog toga, svi trebamo da budemo srećni i da nastavimo u tom smeru, popularizacije. Našu ekipu je tokom cele sezone krasila odlična atmosfera. Sjajno smo se uklopili i mi mlađi sa starijima, i oni sa nama, i to kada se sve sklopi samo može da se poželi da stalno budeš u jednom ovakvom kolektivu, kao što je naš.“

Sledi F4 Lige Šampiona, u Beogradu.

„ Što se tiče F4, mi imamo najviše ambicije. Bez obzira što nismo favoriti, kao i do sada nikada se ne predajemo. Očekuje nas polufinale sa Barselonetom, koja je odlična ekipa i čim je došla do samog kraja, to znači da poseduju ogroman kvalitet i da nisu slučajno tu. Poštujemo svakog protivnika i u ovaj meč ćemo ući kao da je finalni, jer samo tako možemo doći i do finala. Očekujem neizvestan meč, što i priliči jednom polufinalnom meču najelitnijeg evropskog takmičenja. Svakako da ćemo uživati u svemu tome i potruditi se da odemo još jedan stepenik više. Igra se u Beogradu što nam je svima motiv da pred našim navijačima pružimo ono najbolje.“

Naravno, za kraj naš bombarder je imao poruku i za navijače.

„ Ono što smo juče doživeli se ne doživljava svaki dan. Hvala Delijama i svima ostalima koji su događaj učinili lepšim i nezaboravnim. Sigurno će se slika od prošle srede ostati upamćena celog života!“
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Zvezda pa sve ostalo: Novak šeta Rolan Garosom sa kapicom crveno-belih!

I.Đukić | 30. 05. 2013. - 12:14h |

Najbolji teniser sveta Novak Đoković smislio je neobičan način kako da prekrati vreme uoči meča drugog kola Rolan Garosa sa Gvidom Peljom.

Image
Novak je odlučio da kolegama teniserima ali i svima koji ga vide skrene pažnju na jedan od dva srpska vaterpola klub koji imaju priliku da ovog vikenda osvoje Lige šampiona. Naravno, Đoković se kao veliki Zvezdaš, odlučio za kapicu beogradskih crveno-belih.

Image
Nole je stavio kapicu crveno-belih na glavu prošetavši holovima teniskog kompleksa a da mu ne bi bilo dosadno, i drugima iz svog tima, poput Marjana Vajde, podelio je kapice sa imenom omiljenog kluba.

http://sport.blic.rs/Tenis/234008/Zvezd ... rvenobelih" onclick="window.open(this.href);return false;
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Duboka – zvanična voda VK Crvena zvezda
Objavio SD Crvena Zvezda 30. maj 2013. u Vaterpolo, Vesti, Klupska dešavanja | 2 Komentara

Prirodna mineralna voda Duboka postala je zvanična voda vaterpolo kluba Crvena zvezda. Ugovor o sponzorstvu obuhvata neophodnu podršku najuspešnijem sportskom klubu u zemlji, a vaterpolisti će se na svim treninzima i takmičenjima hidrirati uz Duboku.
Image
- Duboka je prirodan partner sportista i svih koji brinu o pravilnom unosu minerala. Veoma smo ponosni što u pravom trenutku pružamo podršku vrhunskim sportistima i klubu koji promoviše najbolje vrednosti u sportu. Verujemo da će Duboka biti deo brojnih uspehe naših najuspešnijih vaterpolista – izjavio je Aleksandar Dimitrijević, generalni direktor kompanije Mineralna voda. d.o.o .

- Za postizanje vrhunskih rezultata u sportu odlučujući je istrajan rad, ali su neophodna i velika ulaganja. U svoju budućnost ulažemo time što uvek tragamo za kompanijama koji dele našu ambiciju, a Duboka je prepoznala naš kvalitet i verujemo da je ovo početak partnerstva – izjavio je Igor Milojević, predsednik beogradskog vaterpolo kluba Crvena Zvezda.

Prirodna mineralna voda Duboka je bogata kalcijumom i ima nizak sadržaj natrijuma, uz prisustvo magnezijuma i kalijuma. Izvire u mestu Neresnica, na Homoljskim planinama i flašira se u skladu sa najstrožijim svetskim standardima.

Beogradski vaterpolo klub Crvena zvezda je izborio mesto u završnici Lige šampiona među četiri najbolje ekipe – u “fajnal foru”, koji se održava u Beogradu od 31.05.- 01.06.2013.godine. Klub je osvojio Kup Srbije i domaće prvenstvo, a sad je u prilici da se bori i za trofej Lige Šampiona.

http://www.mojacrvenazvezda.net/wp-cont ... 00x139.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

ZVEZDA: Nećemo stati, osvajamo Evropu!

31. maj 2013. 21:58 > 22:16
Crveno-beli zadovoljni igrom protiv Barselonete, ali ih pobeda neće zadovoljiti pred finale. Žele da se u velikom finalu revanširaju Jugu za dva poraza.

Image
Vaterpolisti Crvene zvezde nalaze se na korak od sna.

Još jedna pobeda ih deli od titule šampiona Evrope, ali do tog trijumfa biće vrlo teško doći. Sa druge strane nalaziće se dubrovački Jug, ekipa koja je ove sezone već dva puta pobedila tim Dejana Savića.

Mladi stručnjak je posle pobede u polufinalu Fajnal fora protiv Barselonete rekao da njegovi momci neće stati i da će u subotu uveče učiniti sve da sezonu završe "triplom krunom".

"Čestitam mojim momcima i divnoj publici, bio je veliki spektakl. Gledaćemo da se tu ne zadržimo. Imamo veliku utakmicu sutra. Posle istorijske duple krune, želimo da nastavimo sa uspesima", rekao je Savić.

Image
"Momci su odigrali fenomenalnu utakmicu, pre svega u odbrani, jer smo sprečili njihov kontranapad i dobro smo se branili sa igračem manje, mislim da je to presudilo", kazao je trener.

Zvezdu u finalu čeka dubrovački Jug, glavni favorit takmičenja, koji je ove sezone dva puta pobeđivao crveno-bele.

"Liga šampiona je počela našom utakmicom, a tako će se i završiti, nadam se samo da će sada biti u našu korist", rekao je Savić.

Kapiten Zvezde Andrija Prlainović kazao je da je tim imao ogromnu želju i da nije mogao da izgubi u ovakvoj atmosferi.

"Imalo smo ogromnu želju. U početku smo bili malo u grču, ali ova ekipa voli da igra pred mnogo gledalaca. Uživamo u ovakvoj atmosferi i večeras nismo mogli da izgubimo. Ekipa je dala sve od sebe. Bilo je grešaka, ali je pobeda čista kao suza", rekao je Prlainović.

Kapiten Beograđana nije mnogo govorio o finalu.

"Sutra ćemo da damo maksimum, kao i uvek, i borićemo se. Jug je velika ekipa, ali nije nepobediva", rekao je Prlainović.

Duško Pijetlović izjavio je danas da je njegov tim dokazao da je bolji od španske Barselonete i da će u finalu završnog turnira Lige šampiona u Beogradu pružiti sve od sebe da pobedi.

"Mislim da smo pokazali da smo bolji tim od njih. Mi smo pre svega svojim motivom napravili razliku. Protiv Juga će sutra možda biti treća sreća, pošto su nas ove sezone dva puta pobeđivali. Oni su danas protiv Partizana pokazali koliko mogu, a budite sigurni da su to uradili sa 50 odsto snage", dodao je, međutim, Pijetlović.

Boris Vapenski je kazao da tim može da bude zadovoljan ubedljivom pobedom, ali ne i igrom u pojedinim trenucima.

"Očekivano teška utakmica, koja je bila neizvesna do kraja. Možemo biti zadovoljni pobedom, ali ne i igrom u nekim trenucima, kada smo pali i dozvolili da nas pritisnu. Sutra ne smemo da dopustimo te padove, pošto smo od njih (Juga) dva puta gubili ove sezone", rekao je Vapenski.

Iskusni Nikola Rađen kazao je da će psihički umor možda imati uticaja sutra.

"Vodila se velika borba. Najbitnije je da smo izborili to finale koje smo toliko priželjkivali cele sezone. Psihički smo se dosta istrošili u ovom meču i za sutra ćemo morati da se osvežimo da bismo došli do pobede", rekao je Rađen.

Trener Barselonete Santjago Fernandes kazao je da je Zvezda pokazala kvalitet, kao i da je publika imala uticaj na ishod meča.

"Zvezda je pokazala da je dominantna i da poseduje mnogo veći individualni kvalitet od nas. Stekli su prednost na početku i do kraja su je održavali svojim kvalitetom. Kontrolisali su utakmicu sve vreme. Atmosfera na Banjici je fantastična. Mi ovo u Španiji nemamo i oni su im bili igrač više u bazenu", rekao je Fernandes.

(MONDO, foto: MN Press)
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Савић и Јеленић: Ово је нешто невероватно

1 јун, 2013
Тренер Црвене звезде, Дејан Савић, рекао је да су његови ватерполисти заслужили титулу шампиона Европе и да је много срећан због освајања Лиге шампиона.

Image
(ФОТО: Н. Неговановић)
– Ово је нешто невероватно. Од свег срца честитам момцима, све су заслужили и много сам срећан. Не могу да будем много паметан у оваквом тренутку – рекао је Савић за РТС после финалне утакмице на базену на Бањици.
Звезда је у финалу завршног турнира победила хрватски Југ са 8:7 и тако дошла до првог трофеја шампиона Европе у историји.
– Утакмица је била тврда до краја, али то пада у воду. Битан је крај, идемо да се радујемо. Почели смо (Лигу шампиона) поразом од Југа, сви смо се надали успеху, без речи сам, тотално сам изгубљен… – казао је Савић.
Председник Звезде, Виктор Јеленић, рекао је да се ретко дешава да нека екипа освоји сва три трофеја у сезони.
– Ово што смо урадили је невиђена ствар, не знам да ли је ово ико икада успео. Пре три године кренули смо од нуле, ништа није постојало, на првом тренингу имали смо 15 деце. Ово су ствари које се ретко када дешавају, првенство Србије, национални Куп, невероватно… – истакао је Јеленић.

ТРЕНЕР ЈУГА: ДЕНИС ШЕФИК ЈЕ БИО ФАНТАСТИЧАН
Тренер ватерполиста Југа Веселин Ђухо рекао је да је екипа Црвене звезде победила његов тим у финалу Лиге шампиона, као и да је голман српског клуба Денис Шефик био фантастичан.
– Звезда је заслужено победила, показали су изузетну борбеност и велики мотив. Ми нисмо искористили своје шансе, када смо их имали… Имали смо и неколико грешака у одбрани, играч више нам није функционисао, али само захваљујући Денису Шефику који је био фантастичан. Атмосфера је била изврсна, али мислим да није утицала на моје играче – рекао је Ђухо после утакмице на Бањици.
Звезда је у финалу завршног турнира Лиге шампиона победила Југ са 8:7 и тако освојила први трофеј шампиона Европе у историји.
Ђухо је оценио да су се његови играчи истрошили на полуфиналној утакмици у којој су у петак савладали Партизан.
– Једноставно, мислим да смо се у утакмици против Партизана истрошили ментално и физички – додао је тренер екипе из Дубровника.

http://www.zurnal.rs/2013/06/01/savic-i ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

ANALIZZA: A šta sad posle Zvezdine evropske titule?
| mozzartsport.com
Kontinentalna kruna, posle čitavih 20 godina osvojeno prvenstvo i šampionska premijera u nacionalnom kupu u nikada jačoj domaćoj konkurenciji, ne samo da ne podrazumevaju zadržavanje tima na kraju neverovatne sezone nego nisu čak ni garancija za preživljavanje kluba nastalog pre tri godine na ruševinama VK Crvene zvezde iz 1945

Image
3 titule prvaka Evrope zaredom je osvojio Andrija Prlainović

Vaterpolo je ponovo u modi! Veličanstvena pobeda Crvene zvezde protiv dubrovačkog Juga i prva titula prvaka Evrope u njenoj istoriji vratili su osmeh na lica crveno-belom delu nacije, posle još jedne izgubljene fudbalske bitke s večitim rivalom Partizanom. Ujedinili su državnike svih boja u, svakoj garnituri vlasti omiljenoj disciplini kićenja tuđim perjem i makar na nekoliko dana skrajnuli fudbal u top sportskim vestima i skrenuli pažnju na ovu spartanski tešku igru koju u zemlji s bogatom trofejnom vaterpolo tradicijom toliki ne razumeju i uporno potcenjuju. Do nekog novog talasa u moru egzistencijalnih problema ovog sporta.
“Učinili smo i više nego što smo planirali i mislili da možemo u ovoj sezoni. Igrači, moji saradnici i ja, uz pomoć naše fenomenalne publike, postavili smo temelje jakog kluba. Sada to treba da bude nadograđeno, ali te stvari više nisu u našim rukama”, upozorio je posle zasluženog slavlja Dejan Savić, mladi, a već dokazani trener novog evropskog vladara, koji je u 2012. ostao praznih ruku u oba nacionalna finala, a 12 meseci kasnije zgrabio sve moguće trofeje.
Vešto koristeći raspad Pro Rekovog „tima snova“ i finansijski sunovrat drugih liga i klubova, entuzijasti iz uprave crveno-belih pojačali su mlad tim asovima svetskog formata, ali je veliko pitanje do kada će moći da zadrže Denisa Šefika, Andriju Prlainovića, Nikolu Rađena, Duška Pijetlovića i Marka Avramovića, pa i Borisa Vapenskog, bez čijeg znanja i iskustva talentovani klinci s Taša sami ne bi nikada pokorili konkureciju.
“Ovo je najveći uspeh Sportskog društva Crvena zvezda posle evropske titule fudbalera iz 1991, a Evroligu i domaću duplu krunu osvojili smo sa samo 50 odsto isplaćenih plata i ugovornih rata. Zahvaljujući rudarskom radu ekipe i stručnog štaba, u drugarskoj atmosferi kakvu nikada u karijeri nisam sreo. Mi smo svoje obavili. I preko toga. Sada su drugi na potezu”, junak finala Fajnal fora golman Denis Šefik ne libi se priče o bezdan-rupi u kasi Crvene zvezde, čiji je predsednik Viktor Jelenić pre samo četiri meseca dao odrešene ruke igračima u situaciji kada nije znao da li će i kada moći da im isplati dogovoreno.
“Kada nam je rečeno da nema novca i da možemo da odemo, nikome nije palo na pamet da odustane na pola puta. Presudio je sportski, a ne finansijski motiv”, osvrće se na blisku turbulentnu prošlost centar crveno-belih Duško Pijetlović.

Image
Savićevi puleni stisli su zube i polupraznih stomaka otplivali u anale srpskog vaterpola, ali donacije prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića (SNS), beogradskog gradonačelnika Dragana Đilasa (DS), poslanika srpske Skupštine Čedomira Jovanovića (LDP), nekadašnjeg ministra Olivera Dulića (DS), nekolicine domaćih firmi i mrvice od sponzorskih para ruskog Gasproma nisu idealno rešenje. Ni dugog veka.
“Država mora da pomogne vaterpolo, jer ne spada u komercijalne sportove kao fudbal i košarka, a stalno nam donosi medalje i trofeje. Odužićemo vam se za radost koju ste nam priredili, ali jednokratno nagrađivanje nije pravo rešenje. Potrebna su sistemska ulaganja”, priznao je premijer naše zemlje Ivica Dačić na prijemu Zvezdinih vaterpolista u Vladi Srbije.
Kao u Mađarskoj, na primer, gde je vaterpolo nacionalni sport broj jedan, pa država ciljano i kontinuirano finansira zadržavanje njihovih najboljih igrača u domaćim klubovima, glavnoj bazi reprezentativnih selekcija najveće vaterpolo sile sveta uz Srbiju. Olakšavajuća okolnost u eventualnom pozicioniranju našeg najtrofejnijeg kolektivnog sporta na prvom mestu na lestvici prioriteta mogla bi da bude njegova niska cena. U bezenu se ne obrću velike sume, pa je tripla titula crveno-belih koštala samo 250.000 evra, što su, poređenja radi, jednogodišnja primanja najplaćenijeg fudbalera Crvene zvezde, koja već godinama kampuje na drugom mestu u Jelen Superligi, a evropsku odiseju završava još u sezoni kupanja.
Vremena za nove ideje i mehanizme za njihovu primenu nema mnogo. Najavljeni povratak italijanskog milijardera Gabrijela Volpija u vaterpolo sluti ekspresnu renesansu Pro Reka i njegovih klubova-satelita u zemljama u okruženju, samim tim i ponovni egzodus najvećih srpskih zvezdi u potrazi za unosnim ugovorima.

Image
I to ne samo iz Zvezde. Ako izostane obećana akcija nadležnih i organizaciona konsolidacija Vaterpolo saveza Srbije, koji mesecima posle smene predsednika VSS Velibora Sovrovića nema lidera, Upravni odbor i Stručni savet, aktuelni prvak Evrope doživeće tužnu sudbinu prethodnika iz 2011. Uprava Partizana je tog leta na sve strane molila i prosila za novac, ali bilo je to uzaludno obijanje pragova, pa su se Prlainović, Rađen, Pijetlović, Radović i Hadžiteodoru posle rimske bajke raštrkali na sve strane, a osvajač sedam vaterpolo Liga šampiona nastavio da plovi s nekim novim klincima iz svoje čuvene vaterpolo škole.
I samo dve godine posle razlaza šampionske generacije, brže nego što je iko na Banjici očekivao, stigao do četvrtog mesta u upravo završenoj Evroligi.
Uspeh tek formiranog Radničkog u Evrokupu nije iznenađenje, kao što neće biti čudo ako brojni srpski, hrvatski i crnogorski reprezentativci, pritisnuti besparicom i neispunjenim obećanjima, napuste Šumadiju i trenutno najbolju ligu Evrope. Srpski vaterpolo je jedan od retkih sportova koji prkosi čuvenoj fomuli uspeha „nema jake reprezentacije bez jakih klubova“. Verovatno će nas selektor Dejan Savić i njegovi puleni obradovati novom medaljom, na Svetskom prvenstvu u Barseloni ovog jula, ali neće moći tako doveka. Što pre to shvatimo, to će biti manji rizik od propadanja naše sportske dike i ponosa, što se desilo košarci i rukometu.
Piše: Olgica Nikolić
olgica.nikolic@mozzartbet.com
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

ВИКТОР ЈЕЛЕНИЋ, ПРВИ ЧОВЕК ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, О НЕВЕРОВАТНОЈ СЕЗОНИ

ПРЕДСЕДНИК СУЗНИХ ОЧИЈУ

Дејан Стевовић

Исплака се Виктор Јеленић ове године. На срећу сузе радоснице. Ако је после освајања Купа некако издржао, после првенства и освајања Европе је сузама пустио на вољу.
Image
(ФОТО: М. Рашић)
Човек у кога се куну хиљаде звездаша, доживљава сезону у две речи:
– Чудо невиђено!
Кад је почињао причу пре три године желео је базен и да једног дана у клубу играју деца Звезде. Ишло се од базена до базена, тражили се термини. Завршетак на ''11. априлу'' дочекан је као озебло сунце.
Звезда је, рекли би непланирано, постала апсолутни владар европског ватерпола. Наравно, није Јеленић на небу, па да се уљуљкује после београдског фајнал фора.
- Прија све ово што се догађа. Ми нисмо у уговорима уопште предвидели премије за неки успех у Европи. Знате каква је ситуација била. Био сам играч, био у ситуацији када се дугује. Зато сам играчима рекао у јануару да могу да иду, јер се чинило да нема изгледа да се рачун попуни.
Недавно је рекао да су му помагали политичари звездаши Вучић, Ђилас, Јовановић. Три непомирљиве политичке опције спојила је Црвена звезда.
– Био је ту и Оливер Дулић који нам је пре неколико година и рекао да је време да покренемо клуб. После тога су нам помогли поменути политичари. Никад нисмо причали о политичким стварима, знају да ме то не интересује. Моја странка је Звезда, а зна се колико има чланова. Више од половине Србије, па дијаспора.
До пре девет месеци, Звезда је била симпатична опција за све. Подржана од навијача, морала је напред, Јеленићу се посрећило да је његов избор био аутоматски подржан од присталица. Савић, па врхунски асови попут Прлаиновића, Пијетловића, Шефика, Рађена и других.
- Појавила се могућност да нешто урадимо, да појачамо састав и прекинемо доминацију Партизана. Још кад је стигао Раднички, постало је све озбиљно.
Говорио је играчима да неће да им прича шарене лаже, да им обећава оно што се обећати не може.
- Могао сам да продајем маглу, да причам о камионима и авионима. Кад сам осетио да не могу, био сам спреман да останемо са децом. И тада бих мирно спавао. Али имао сам пред собом људе са којима сам играо и који ме знају. Нисам слутио ни у сновима да ће крај бити овакав. Не знам, чудо, најлепши спортски дани, равни освајању великих репрезентативних медаља. Атмосфера нестварна, ривал велико име и победа. Тријумф за сва времена.
Јеленић не мисли да стижу дани одмора.
- Какав одмор, састанчимо нон стоп. Премијер Дачић је рекао за базен. Нама је и балон довољан. Само да Савић и друштво могу мирно да раде. Да имамо услове као Партизан.
Дуговања постоје.
- Да, постоје, али радимо из све снаге да их решимо. И решићемо
Појављују се приче о појачањима. Помињу се из Јадрана Шћепановић и Радовић. Јеленић то демантује:
- Ни са једним играчем нисам причао. Па до јуче је трајао фајнал фор. Имамо планове, знамо шта би волели, али колико ћемо успети, не зависи само од нас. Трудићемо се.

ЧЕСТИТКЕ
Велики број честитки стигао је у клуб. Јеленић каже да није много читао:
- Велики број заиста. Од клубова Партизан, Војводина, затим инострани састави. Наши стари играчи, навијачи.

журнал.
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Ђилас наградио ватерполисте Звезде са 10 милиона динара

4 јун, 2013
Градоначелник Београда Драган Ђилас примио је шампионе Европе, ватерполисте Црвене звезде, и захвалио им што су донели велику радост становницима главног града и целе Србије, саопштивши им да је град донео одлуку да их награди са десет милиона динара.
Image
(ФОТО: Спортски журнал)
– Најискреније вам честитам на великом успеху који сте остварили у условима који су далеко од идеалних, да не кажем испод граница задовољавајућих. Постали сте прваци Србије, потом и шампиони Европе и не верујем да сте још увек свесни колики сте успех постигли, али верујем да временом хоћете – рекао је Ђилас на пријему у Скупштини града.
Први човек Београда је подсетио да је главни град у поседњих пет година много уложио у промоцију ватерполо спорта:
– Пре пет година имали смо само један базен који је радио, а сада смо омогућили да имате где да тренирате и ви и будуће генерације. Учинићемо све да вам и даље помажемо у складу са могућностима и зато смо донели одлуку да вас за овај успех наградимо са десет милиона динара. Успех је леп, али од нечега мора да се живи и очекујем да ће и Влада Србије следити наш потез и наградити вас.
Председник Скупштине града Александар Антић рекао је да је успех ватерполиста Звезде један од највећих у историји клупског српског спорта.
Капитен црвено–белих Андрија Прлаиновић нагласио је да му је посебно драго што је трофеј освојен у Београду.
– Сви гости из иностранства који су били на фајнал фору отишли су са речима хвале и то је такође, наша велика победа. Жеља нам је да сви останемо на окупу и следеће сезоне, нкоме се после овако великог успеха не иде из тима и надам се да ћете нам помоћи да наредне године одбранимо титуле и да радимо на просперитету српског ватерпола.
Пријему у Скупштини града присуствовао је и градски секретар за спорт Аца Ковачевић, као и сви играчи Црвене звезде на челу са председником клуба Виктором Јеленићем и председником Управног одбора Оливером Дулићем. Изостао је једино тренер Дејан Савић због обавеза према А репрезентације Србије.

http://www.zurnal.rs/wp-content/uploads ... ljex09.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Šefik jasno poručio: Želim da ostanem u Zvezdi! mozzartsport.com
"Naravno, pita se i uprava, čekaju nas razgovori na tu temu", jasan je junak Delija


Image
1. titula evropskog prvaka za Denisa Šefika

Golman Crvene zvezde i prema mišljenju navijača crveno-belih najzaslužniji čovek za osvajanje istorijske titule šampiona Evrope Denis Šefik odgovarao je na pitanja čitalaca Sportskog žurnala, gde je između ostalog jasno poručio da bi ostao na golu evropskog prvaka i u narednoj sezoni.
"Moja želja je da ostanem u klubu i naredne godine. Naravno, pita se i uprava, čekaju nas razgovori na tu temu", jasan je Šefik.
Ovo je iskusnom čuvaru mreže prvi najvažniji trofej u evropskom klupskom vaterpolu. On najveće zasluge za veliki rezultat pripisuje Delijama.
"Imali smo neverovatnu podršku cele godine. Oni su naša nemerljiva snaga. Bili su vetar u leđa. Koliki je naš učinak u bazenu, toliko je i njihov na tribinama. Bilo je situacija kada smo se, uz njihovu pomoć, vraćali u život", rekao je Šefik.
Vaterpolisti Crvene zvezde danas su od gradskih vlasti u Beogradu dobili deset miliona dinara kao nagradu za osvojeni trofej.
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
User avatar
crazynorth75
Чак и када коса ми оседи
Posts: 9683
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:18 pm

Re: Мултимедија - ТВ, радио, новине, најаве, фотографије о В

Post by crazynorth75 »

Jelenić za SPORTAL.RS: Velike su šanse da svi igrači ostanu u Zvezdi
05 jun 2013 | 18:44(3)


Crvena zvezda je u subotu postala prvak Evrope u vaterpolu. Nevrovatan uspeh, koji su načinili momci u crveno-belim kapicama, prepričava se danima, ali uprkos euforiji, treba gledati ka napred. Posle sjajne sezone, u kojoj je osvojeno sve što se moglo - "tripla kruna", najbitnije od svega je da li će klub uspeti u nameri da zadrži ove sjajne asove u budućnosti.
Image
Kapiten Zvezde Andrija Prlainović preneo nam je da su "igrači voljni da ostanu u klubu, ukoliko se pronađu sredstva", a predsednik crveno-belih, čovek koji je među najzaslužnijim za čitav ovaj projekat, Viktor Jelenić, nada se da će i naredne sezone Šefik, Pjetlović, Rađen, Prlainović i drugovi braniti boje Crvene zvezde.

- Iskreno, još nisam svestan šta smo sve uradili... Biću svestan tek kada se sve slegne, ovo je neviđena stvar, veliki uspeh. Od ničega do osvajanja Lige šampiona - isitiče Jelenić u razgovoru za SPORTAL.RS.

Predsednik Zvezde veruje da će i naredne sezone crveno-beli imati odličan tim.

- Velike su šanse da svi igrači i dalje ostanu u klubu. Nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo tim na okupu. Naravno, biće potrebno da se obezbede sredstva.

Uskoro se očekuju razgovori između rukovodstva kluba sa igračima o nastavku saradnje. Do 15. juna bi trebalo da bude poznato sve u vezi toga ko ostaje u klubu i sledeće sezone.

- Još malo je ostalo do toga, biće sve kako treba - optimističan je Jelenić.

Grad Beograd izdvojio je 10 miliona dinara za vaterpolo klub Crvena zvezda, posle trijumfa na fajnal-foru Lige šampiona održanom na bazenu na Banjici, kada je osvojena titula prvaka Evrope. Odličnim rezultatima u protekloj sezoni vaterpolisti Crvene zvezde su privukli i sponzore te je za očekivati da klub uspe u nameri da sačuva ovaj tim, najbolji u Evropi.
''“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
Post Reply